Despre

Despre

Misiunea M/V

Dacă un om (tu) într-un moment oarecare al zilei, pentru o clipă te oprești din mersul firesc al lucrurilor și privești înspre interior, dacă ai un ”moment aha”, dacă în acea zi ești puțin mai bun, mai recunoscător, mai înțelegător și mai altruist, dacă zâmbești un zâmbet în plus și observi cu coada ochiului vreunul din miracolele vieții după ce-ai închis browser-ul cu mementovivere.ro, atunci acest blog își justifică rostul.

Memento

S-ar traduce prin ”Ține minte!”, dar cum mintea noastră nu stă prea bine la partea de ținut, aș spune mai degrabă ”Amintește-ți!”. E un îndemn la luciditate, la faptul de a păstra cât mai mult în fața ochilor lucrurile cu adevărat importante în viață; la a petrece cât mai mult timp în momentul prezent, pe deplin conștient. Pare simplu, dar nu e deloc așa.

Vivere

Se referă la ”A trăi”. Aici nuanțele sunt infinite, la fel cum fiecare dintre noi vede viața în felul lui. Vivere , deși e un verb, poate fi și o stare, un fel de a fi. Trebuie să spun că Vivere nu înseamnă a supraviețui. E o condiție superioară, necesară și de care ar trebui să aibă parte orice ființă umană, fără excepție.

Tot ceea ce auzim este o opinie, nu un fapt. Tot ceea ce vedem este o perspectivă, nu adevărul.

Marc Aureliu

Ideea și omul din culise

În linii mari țin să afirm că sunt un simplu om, ca și tine și nu încerc să conving pe nimeni de nimic. Sunt doar un călător care își dorește o lume mai bună plecând din interior către exterior. Pentru că ne permite libertatea de exprimare (de care se cam abuzează în aceste vremuri) am zis să înșir niște idei mai mult sau mai puțin coerente în opoziție cu cele arhicunoscute care ne guvernează realitatea. Trăim într-o lume tot mai amară în care se subliniază mereu neajunsurile, nenorocul, se pune accentul pe materialism și individualism, dar acesta e doar un fel de a vedea lucrurile. Eu am o abordare diferită, mai pozitivă; un îndemn la gândire liberă. Și sper că nu sunt singurul!

Cu sinceritate, Radu

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus